Yogamatten zijn er in verschillende soorten, maten en kwaliteit. De prijs kan verschillen van €5,- tot over €100,-.

Welke Yogamat is voor jou het beste?

Er zijn een aantal merken zoals Manduka die kwalitatief erg goed zijn. De professionele Yoga beoefenaars gebruiken vaak dit merk omdat deze lang mee gaat en goede grip geeft tijdens je oefening.

Een goedkope Mat

Goedkoop is vaak ook duurkoop. Dat geldt ook hierbij. Het ligt eraan hoeveel je yoga wilt beoefenen, is het een paar keer per jaar dan voldoet een goedkopere mat in mijn ogen. Wil je actief Yoga beoefenen dan een goede yoga mat is belangrijk. Een kwalitatieve goede mat heb je al vanaf ongeveer €25

Je mat wordt op een gegeven moment een deel van je zelf. Je voelt je thuis op je mat en daarom is het belangrijk dat je een goede mat koopt. Ook de kleur is belangrijk, je moet je ook thuis voelen met de kleur die je kiest. Het is een beetje hetzelfde hoe je je huis inricht.

Dikke Yogamat

Een dikke yoga mat wordt vaak gebruikt voor yoga oefeningen waarbij je veel staat of op je knieën zit, voor grotere en zwaardere mensen is het fijner voor balans en je gewrichten. Een bijkomend nadeel is dat de mat groter zal zijn als het opgerold is en ook zwaarder. Dus om mee te reizen is het minder handig. Een extra dikke mat kan 1 cm zijn en een normale wat dikkere mat 6 mm.

Maten van een Yoga mat

De normale maat is ongeveer 180 cm lang en 60 cm breed en 4 mm dik. Het is een fijn als je lengte overeen komt met de mat.

Merken

De beste merken zijn oa: Manduka, Ecoyogi, yogitoes.


Manduka Pro mat

Manduka produceert een van de beste yogamatten op onze planeet. Pro Yogi’s zijn erg blij met slijtvaste, durable anti slip matten die jaren mee gaan. Deze Pro yoga mat van Manduka is hierbij ook onze favoriet. Tussen de 60 en de 80 Euro kan je deze mat kopen. Ze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

Manduka Pro limited edition yogamat

Manduka is een van de beste merken voor yoga spullen. De manduka yoga matten zijn kwalitatief heel erg goed en verschillende yoga instructeurs zijn erg tevreden over deze matten. Kwalitatief zijn ze heel erg sterk slijtvast en gaan jaren mee. Ik hoorde een verhaal over manduka mat die wel 10 jaar intensief gebruikt is er nog steeds in goede staat verkeerd. Dus dat wil wel wat zeggen over de kwaliteit van deze goede yogamat.
De pro Limited Edition is hierbij ook de top yogamat die je kunt vinden van dit merk. Ze hebben ook andere soorten maar deze is wel de beste die je krijgen kunt.
Je hebt ze in verschillende maten en deze is een 180 bij 66 centimeter en 6 millimeter dik. Het gewicht is 3,4 kilogram.
Je kunt deze mat erg goed gebruiken voor Hot yoga oftewel Bikram yoga. Het is een duurzame mat die ook een anti-slip functie heeft als je mat nat wordt bijvoorbeeld van zweet. Het is een emissievrij product dat wil zeggen dat het helemaal 100% latex vrij is hierbij krijgt u een levenslange garantie van manduka.
Bol.com verkoopt de Yogamatten van Manduka voor concurrerende prijzen, vaak het goedkoopst. Deze mat is wel duur, maar dan heb je ook gelijk het beste in huis wat je kunt hebben. Rond de €93,-

Yogamat Evolution..

Deze een yogamat uitermate geschikt voor yoga oefeningen en pilates. Het geeft extra Comfort en het geeft een goede demping. Voor zwaardere personen ook erg geschikt. De mat is gemaakt van milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar materiaal TPE wordt dit genoemd. Er wordt gezegd dat het beter is voor het milieu vergeleken met pvc matten dus dat is zeker iets om mee te nemen in de beslissing om deze te kopen of niet. Het is een soort synthetisch rubber wat weer een hele goede grip geeft waardoor je niet uitglijd tijdens je yoga oefeningen. De prijs valt mee en is gemiddeld wat je betaald voor een goede yogamat. De mat kan een klein beetje tegen zweet en transpiratievocht. Je mat blijft best een goede grip hebben. De maat is 183 centimeter x 60 centimeter en 6 centimeter dik. Het gewicht is 1 kilogram.

Yogitoes yoga matten

Deze zijn erg geschikt voor een stevige Grip op je mat. Deze yoga mat is speciaal vervaardigt voor het opnemen van vocht zoals zweet en water. Yogitoes heeft een speciaal materiaal ontwikkeld genaamd skidless Technology, het is gepatenteerd en het werkt met siliconen nopjes voor een extra grip. Voor de rest heeft dit materiaal de eigenschappen als lichtgewicht zacht hygiënisch en duurzaam en door het absorberende effect van het materiaal is het lichten gewicht en maakt het ideaal voor het reizen.

Het is ook gemaakt van gerecyclede pet flessen en daardoor ook minder CO2 uitstoot tijdens de productie.

Yogitoes yogamatten komen vaak in een opvallende print zoals deze de chakra yoga mat. Het is misschien niet voor iedereen maar het heeft zeker wel een mooie uitstraling.

Je kan deze moet gewoon wassen in de wasmachine op een lage temperatuur.
De maat van deze yogamat is een 183 bij 67 centimeter en het gewicht is 560 gram.


En dan komen we bij een nieuwe mat

De Love Generation..  Paarse Yoga Mat..

paarse yoga mat

Deze goedkope paarse yoga mat met Mandala print is een lichtgewicht decoratief matje die prima zijn werk doet. Hij kost ongeveer €25.

De volgende eigenschappen van de Love Generation mat..
Geeft een goede anti slip and is Sticky. Naarmate je deze wat meer gaat gebruiken wordt hij vanzelf stroever en krijgt een betere grip. Hij komt met een meeneem koord en is gemaakt van PVC materiaal. Al met al een fijn matje met een dikte van 4 mm en is 183 lang bij 61 centimeter. En het gewicht is 1,1 kilogram. Een ideaal matje om mee te beginnen voor niet al te veel geld. Kopen voor 29,95 Euro bij de bekende en betrouwbare winkel Bol.com

Katoenen yoga mat

katoenen yoga mat

Deze mat is 100% ECO en is van biologisch katoen vervaardigd.

Heel vroeger in India toen er nog geen rubberen yogamatten bestonden werd er vaak geoefend katoenen matjes. Deze deden dienst als yogamat voor op een vieze ondergrond als er geen gras of andere schone ondergrond in de buurt was.
Met deze authentieke yogamat ga je terug in de tijd. Het is een stevige mat en voldoet nog steeds goed oefeningen op te doen. Het voordeel is dat katoen erg makkelijk vocht absorbeert en daardoor zal hij nooit glad worden maar steeds stroever.
Deze wordt geproduceerd in India. Hij is licht in gewicht ongeveer 1 kilogram Je kan hem wassen op 40 graden. Je kunt hem makkelijk meenemen opvouwen of oprollen en er zijn geen chemicaliën gebruikt om deze mat te vervaardigen.
De afmetingen zijn 3 mm dik bij een lengte van 193 centimeter, en is 70 centimeter breed. Het gewicht is 1 kilogram. Een hele bijzondere fijne mat die je eigenlijk eens moet proberen. Hij kost ongeveer €35. En is te koop bij bol.com

Eco yogamat van manduka

Eko Yoga Mat

Een wat duurdere yogamat maar met de eigenschappen van een volledig kwalitatief goed product maar dan met onze planeet in gedachten. Deze yoga mat is dan ook vervaardigt op een duurzame manier met milieuvriendelijke materialen zoals natuurrubber.

Deze mat is 99% vrij van latex en is ook niet gemaakt van PVC waar de meeste yogamatten van gemaakt zijn. Toch is manduka erin geslaagd om een hele goede mat te vervaardigen.
Manduka staat voor kwalitatief goede producten die jaren lang meegaan. Het heeft een tri later Technology.
Dit is gewoon een hele goede yogamat die gewoon vrij is van emissies.
Natuurrubber is meestal wat zwaarder dan latex of andere soorten rubber daarentegen is het erg veerkrachtig en stevig.
Het gewicht is dan ook 3,63 kilogram.
De breedte is 66 centimeter.
En de lengte is 2 meter met een dikte van 5 mm.
Uitermate geschikt voor Hot yoga en Bikram yoga.
Hij is ongeveer 45 Euro en te koop bij Bol.com voor een snelle en betrouwbare afhandeling