U wilt een hondentondeuse kopen. Hoe vindt u de beste hondentondeuse en waar kunt u deze kopen.

Het is een veelvoorkomend probleem, in de zomer kan het erg warm zijn en een hond met een dikke vacht heeft het vaak nog veel warmer. Het kan ook zo zijn dat u gewoon de lange haren van uw hond wil bij trimmen zodat hij netjes erbij loopt.

Welk Hondenscheerapparaat is de beste?

Er zijn verschillende hondentondeuses te koop. Waar moet je opletten bij het kopen en welke is de beste in uw situatie.

Als uw hond een dikke vacht heeft en u wilt regelmatig bij trimmen dan raad ik nu aan een goede hondentondeuse te kopen. Een goed merk zoals Andis Of wahl is dan raadzaam.

Het is een veelvoorkomend probleem dat mensen een goedkope hondentrimmer kopen en dan ook weer snel kapot gaat. Een goedkope hondentrimmer is ook niet fijn om een hond te trimmen. Hij wordt snel warm, loopt snel vast, maakt herrie dat uw hond kan afschrikken. Daardoor is het niet fijn om u hond te trimmen.

Het verschilt natuurlijk wel wat voor hond heeft. Een kleine hond met dun haar is natuurlijk veel minder werk dan een grote hond met dik haar. Denk vooral aan huskies of Duitse herders.

Maar daarentegen een goede hondentrimmer die professionele hondentrimmers gebruiken die gaan bijna heel je leven mee. Het is even een investering van ongeveer €150 maar het is een zaligheid om uw hond mee te trimmen.

Geluid

Het geluid wat de hondentondeuse produceert is ook belangrijk. Stel u eens voor dat u een angstig hondje heeft en dat bij het geringste geluid hij schrikt. Dan kunt u voorstellen wat een hondentondeuse dat harde geluid maakt met uw hond kan doen. Een goede hondentondeuse is hierbij ook weer en must.

Dus het beste scheerapparaat voor honden is eigenlijk een professionele hondentrimmer. Als u een budget heeft en niet te veel geld te besteden heeft van de radio aan om een goedkopere versie te nemen maar toch van een goed merk zoals Oyster of Andis hondentondeuse.

Hier volgen onze favorieten en we beginnen met de professionele die de echte hondentrimmers zelf gebruiken en erg tevreden over zijn.

 

De Andis AGC super 2 Speed

 

Andis AGC Super 2 speed

Dit scheerapparaat van Andis is de absolute favoriet bij de professionele hondentrimmers. De prijs-kwaliteitverhouding is echt super al hoewel hij niet goedkoop is bent u verzekerd van een scheerapparaat dat heel erg lang meegaat. U kunt de scheerkoppen vervangen en er zijn verschillende snijmessen voorradig. Hij is makkelijk schoon te maken en hij heeft een krachtige motor dat zijn werk goed doet voor elke hond, maakt niet uit welke vacht, dun of dik lang of kort haar. Dit scheerapparaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren als je dat interessant vindt.

Het heeft een krachtige motor van 35 watt en heeft 2 standen voor de snelheid. Het is een stil en lichtgewicht scheerapparaat van 560 gram.

Hij wordt geleverd met een scheerkop nummer 10 en dat is 1,6 millimeter. Op deze tondeuse kan je verschillende scheerkoppen zetten. Er zijn meer dan 20 verschillende koppen met verschillende mm te koop.

Dit is een veelzijdig apparaat dat voor de dikste vacht geen probleem is. Ligt erg lekker in de hand en wordt niet warm en maakt weinig geluid wat weer belangrijk is dat uw hond niet afschrikt van het harde geluid wat sommige andere apparaten produceren.
Het is geen goedkoop apparaat maar door de goede kwaliteit van deze hondentondeuse zult u het apparaat met veel liefde gebruiken.

De volgende eigenschappen heeft de Andis AGC super 2 Speed.

In stand 1 heeft hij een omwentelingssnelheid van 3400 bewegingen per minuut en in stand 2 heeft hij 4400 bewegingen per minuut dat dan weer goed is voor de dikste vacht.

 

Hij heeft een garantie van 1 jaar.
Hier is een screenshot van Amazon.com Waar je kunt zien dat het een super rating heeft met meer dan 360 reviews.
Andis AGC superspeed 2 Amazon reviews

Bij de volgende online winkels te koop.

 


Hondentondeuse Propet van Andis

 Andis Propet

Dit is onze tweede keus. Hij is iets goedkoper maar heeft toch de kwaliteiten van een goed scheerapparaat dat de meeste honden gewoon goed kan scheren en trimmen. Dit is een set van 5 kammetjes oftewel scheerkoppen. Flesje olie voor te smeren en een koffertje. Voor deze prijs is het een hele goede deal.

Dit is ook een stil apparaat met een goede motor. Hij heeft 20 watt en het aantal snijbewegingen zijn 3000.
De volgende scheerkoppen zit er in dit pakket. 12 mm 9 mm 6 mm en 3 mm. Er zit ook een aardig lang snoer aan van 2,9 meter. Dit is een goede aanbeveling en een mooi startpakket om uw hond te gaan trimmen. Deze is onder andere te koop bij macrovet.
Bij de volgende winkel te koop:

 Hondentondeuses onder de 100 Euro