Bent u opzoek naar een stille waterblazer die uw hond snel droog kan blazen?

effect van een waterblazer bij een hond

Zie het verschil na gebruik van een waterblazer


Wat is het voordeel van een Hondenfohn of Waterblazer?

U kent het wel.. na elke keer buiten te zijn geweest en uw hond heerlijk in de natuur gespeeld is uw lieve viervoeter ook helemaal vies geworden. Eenmaal thuis gekomen moet de hond afgedroogd worden en dat is altijd een minder leuk karwei. Vieze pootjes en vieze natte vacht vol met zand en viezigheid.

De meeste mensen gebruiken een handdoek om even snel uw hond af te drogen en op zich werkt dat allemaal wel goed en maar het voorkomt niet dat er zand binnenkomt in uw huis, dat de hond nog nat is en de hele tijd aan het likken is, buiten dat er ook nog nare luchtjes vrij komen.  Dit kunt uw allemaal snel en makkelijk voorkomen met een Hondenblazer of te wel een honden föhn genoemd.

Wat is het voordeel van een Honden Föhn of Waterblazer?

Een waterblazer werkt echt supergoed om snel uw hond droog te föhnen. Er zitten verschillende standen en warmte gradaties op zodat u zelf kunt bepalen wat het beste werkt voor uw hond.

De voordelen zijn als volgt:

  • uw hond is snel weer droog.
  • Haren en zand worden uit de vacht geblazen.
  • Voor de hond is het fijn gelijk een droge vacht te hebben (hoeft niet te likken)
  • De vacht blijft mooi schoon glanzend.
  • Uw huis blijft schoner en hoeft minder te stofzuigen wat ook weer hygiënischer is voor de omgeving.

 

Hoe werkt een waterblazer?

Het is een compressor die een hoop lucht blaast die in dezelfde tijd de lucht verwarmt om de vacht sneller droog te krijgen. Het werkt echt ideaal om uw hond netjes en schoon te houden. Normaal gesproken gebruiken professionals deze apparaten maar omdat ze niet super duur zijn zie je dat steeds meer mensen er eentje aanschaffen omdat het gewoon veel fijner werkt dan een vieze handdoek.

 

Waterblazer voor een Labradoodle

Een Labradoodle heeft een beetje krullend haar, wat het kammen en klit vrij houden van de vacht moeilijker is. Een honden föhn is hierbij een perfecte oplossing.

 

Wat zijn de ervaringen van gebruikers?

De meeste gebruikers zijn echt super tevreden over de hondenblazers. Het is een simpel apparaat maar tegelijkertijd is het een godsgeschenk uit de hemel om uw lieve hond lekker fijn droog, schoon en klit vrij te houden.

Beste merken voor waterblazers

De bekendere merken zijn oa: Doodle Booster, Monster. Dit waren de eerste waterblazers op de markt en hadden monopolie met hun producten. Ze zijn dan ook een stuk duurder dan andere goede apparaten die je dezer dagen online kunt kopen.  Voor Ongeveer 100 Euro heb je een prima apparaat die voor de meeste mensen prima z’n werk doet.

Waar Moet je op letten bij het Kopen?

Hoeveel WATT blaaskracht – Dit kan variëren van 500 to 4500 WATT – Op zich rond de 2000W werkt prima voor de meeste honden. Let er op dat hoe meer blaaskracht de meer herrie het apparaat maakt. Wat dus voor uw hond minder fijn is.

Lucht temperatuur – Het beste is een apparaat met een traploos instelbaar temperatuurregelaar.

Lengte van het netsnoer en blaasslang – Het is handig en fijn om een lang netsnoer te hebben en een lange slang zodat het apparaat niet te dichtbij staat.

Het Geluid van de Waterblazer – Het kan in het begin een beetje eng zijn voor uw hond om aan het geluid en apparaat te wennen. Dus een waterblazer die minder geluid maakt werkt een stuf fijner voor uw zelf en uw hond.

Voor de rest zijn het simpele krachtige apparaten waarbij in principe niet veel kapot kan gaan. Ze kunnen vele lange jaren meegaan.

 

In het begin kan het zijn dat de hond het een beetje eng apparaat vindt. Ga rustig aan de gang en laat uw hond wennen aan het apparaat.

 

Wat is de Beste Hondenblazer om te Kopen?

We hebben twee apparaten gevonden die het meest verkocht worden en de beste beoordeling hebben op dit moment. Prijs kwaliteit verhouding is erg goed te noemen. Wij willen u niet de duurste  producten aanbieden maar liever goede apparaten voor een mooie prijs. Natuurlijk als u het beste product wilt hebben betaalt u vaak ook de hoofdprijs. De volgende apparaten zijn gewoon prima en goed genoeg voor de meeste mensen met een hond.

1) Hondenfohn – WaterBlazer van VidaXL

Waterblazer van VidaXL

Met meer dan 44 beoordelingen en een score van 4.8 van de 5 sterren is dit product het meest en best verkochte waterblazer op dit moment. Dit komt vooral omdat de prijs heel gunstig is en het product goed.

Het heeft een vermogen van maximaal 2400 Watt en de luchtsnelheid tot 50 m/s. De temperatuur is in te stellen tussen 30 C en 70 C en er zit een lang netsnoer en blaasslang bij. Bij het product zitten drie extra mondstukken bij. Kan professioneel gebruikt worden of gewoon voor thuisgebruik.

De beoordelingen van verschillende gebruikers zeggen zo al:

Het geluid is vergelijkbaar met een stofzuiger.

Hij blaast de vacht zeer snel droog en mooi schoon en haalt de klitten eruit.

Geen last meer van stinkende honden doordat de vacht droog en schoon is.

Bij Bol.com te koop voor de meest gunstige prijs:

Gridbyt professionele hondenfohn – hondenborstel – voor een mooie vacht

★★★★★
88,29  out of stock
Bol.com
as of June 18, 2024 2:29 am

Features

Afmetingen 35 x 17 cm
Aantal consumenteneenheden (CE) 1
Aantal producten in consumenteneenheid (CE) 1
Geschikt voor type dierhaar Lang en kort
Gewicht 4566 g
Kleur Zwart
Product gewicht 4 kg
Product hoogte 20 cm
Type dier Hond
Verpakking breedte 256 mm
Verpakking hoogte 255 mm
Verpakking lengte 395 mm

De professionele honden föhn van Gridbyt. Deze hoogwaardige föhn is ‘de’ föhn voor de vacht van uw hond. Heeft de hond even een duik in het water gemaakt, of is hij helemaal nat van de regen? Met deze föhn blaast u hem gemakkelijk weer droog en schoon. Doordat de luchtsnelheid van deze...


Buxibo krachtige waterblazer2) Superkrachtige Waterblazer van Buxibo

Als je op zoek bent naar een nog krachtiger professionele waterblazer dan is deze power booster van Buxibo een van de beste keuzes.

Hij heeft een vermogen van 500W – 3400W met een traploos verstelbare windsnelheid die tot wel 80m/s kan blazen. Komt inclusief met drie verschillende opzetstukken en met 2 motoren is dit echt een power booster.

Naar ons inzien is de eerste keuze hierboven meer dan voldoende voor de meeste hondenbezitters maar als je een nog professionelere hondenföhn zoekt dan is dit een mooie oplossing. Hij komt ook in een leuk opvallend kleurtje 🙂

Gridbyt professionele hondenfohn – hondenborstel – voor een mooie vacht roze

★★★★★
89,95  in stock
Bol.com
as of June 18, 2024 2:29 am

Features

Afmetingen 40 x 17 cm
Aantal consumenteneenheden (CE) 1
Aantal producten in consumenteneenheid (CE) 1
Geschikt voor type dierhaar Lang en kort
Gewicht 4000 g
Kleur Roze
Product gewicht 4 kg
Product hoogte 20 cm
Type dier Hond
Verpakking breedte 250 mm
Verpakking hoogte 400 mm
Verpakking lengte 250 mm

De professionele honden föhn van Gridbyt. Deze hoogwaardige föhn is ‘de’ föhn voor de vacht van uw hond. Heeft de hond even een duik in het water gemaakt, of is hij helemaal nat van de regen? Met deze föhn blaast u hem gemakkelijk weer droog en schoon. Doordat de luchtsnelheid van deze...