hondenluik in deur

Een hondenluik is een echte musthave voor hondeneigenaren. Hiermee geef je jouw geliefde huisdier de keus tussen huis en tuin.

Dus ben jij vaak van huis en wil je dat je hond gewoon naar buiten kan? Of heb je niet altijd tijd (en/of zin!) om hem uit te laten?

Ga dan voor een hondenluik! Je kunt het luik in zowel glas, steen als hout inbouwen.

Breed scala aan hondenluiken

Bovendien heb je veel keus als het aankomt op hondenluiken: je hebt ze werkelijk in alle soorten en maten. Voor de allerkleinste hondjes, maar ook voor enorme joekels. Van aluminium tot kunststoffen. Om te bepalen of je hond door een bepaald model hondenluik past, kijk je naar de breedte van zijn schouders. Ga liever voor een iets te grote dan een te kleine, want het is een beetje zielig als je beestje halverwege vast komt te zitten!

Hondenluik met inbraakbeveiliging

Nu hoor ik je haast denken: ‘Is dat wel veilig: zo’n groot luik in mijn huis? Trekt dit niet juist inbrekers aan?’ Nee hoor, hondenluiken zijn altijd af te sluiten. Het ene luik sluit met een handmatig slot, terwijl de luxere varianten alleen reageren op de chip die je huisdier draagt. Zo houd je vreemde mensen en dieren buiten de deur.

Merken hondenluiken

Je vindt op de markt vele aanbieders van hondenluiken. Koploper is wel Petsafe Staywell. Dit internationale bedrijf is ‘s werelds marktleider in huisdiergadgets. Hun streven: oplossingen maken die baasjes meer geweldige momenten met hun huisdier geven. Onder dit motto hebben ze verschillende hondenluiken op de markt gebracht. Voor kleine hondjes tot 10 kilo, de mediumsized en de grotere exemplaren (tot 100 kilo) zoals Sint-bernards, Newfoundlanders en Rottweilers.

Petsafe Staywell 640

Petsafe Hondenluik Staywell 640

Eén van de populairste modellen van de Staywell-serie is de 640. Dit hondenluik heeft een handig tweerichtingssysteem waarmee je bepaalt of je hond in en uit kan of dat het luik gesloten blijft. Je hebt de keus uit vier standen: vrij in- en uitlopen, enkel vrij uitlopen, alleen vrij naar binnenlopen of helemaal dicht. Uiteraard kun je dit op ieder gewenst moment aanpassen.

Een ander groot voordeel is dat het hondenluik nagenoeg geluidloos is. Heel erg prettig in de nachten! De flexibele klep zorgt ervoor dat de allergrootste honden (tot 45 kilo) er met gemak doorheen vliegen. Helaas is de zijkant daardoor niet zo heel sterk en komen er na verloop van enige tijd scheuren in. Dat is wat minder mooi om te zien, maar doet gelukkig geen afbreuk aan de werking. Ondanks wind en regen kan dit hondenluik wel jaren mee!

Bovendien zou de klep volgens sommige gebruikers makkelijk open waaien, terwijl anderen weer weten te melden dat het met de tocht wel meevalt. Een oplossing voor de allerkoudste winternachten is de extra, kunststoffen schuif. Hiermee sluit je het hondenluik hermetisch af.

Tenslotte is de Staywell 640 erg eenvoudig te monteren. Het enige wat je nodig hebt, is een boormachine! Het hondenluik past in een deur van maximaal 50 mm dik.

Al met al is dit hondenluik van Petsafe Staywell een topproduct met ook nog eens een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo koop je hem al vanaf €55,80 bij bol.com.

Petsafe hondenluik voordelen

Te koop bij onder andere de volgende online webshops:

5011569202342


SureFlap Microchip Hondenluik XXL
(Deze is niet bedoelt voor  grote honden.)

SureFlap microchip - hondenluik of katten

Een wat duurder exemplaar, maar dat is die volgens de gebruikers zeker waard. Het SureFlap Microchip hondenluik is een zeer geavanceerd luik. Met één druk op de knop slaat de ingebouwde sensor het chipnummer van je hond(en) op. Eenmaal opgeslagen opent de SureFlap alleen nog voor jouw huisdier.

Zodra er een vreemd dier in de buurt komt, treedt het dubbele sluitmechanisme in werking. En ook van binnen heeft dit hondenluik een dubbele vergrendeling. Hierdoor lukt het zelfs de handigste dieren niet om een gesloten luik te openen en naar buiten te glippen.

Een ander snufje dat de gebruikers kunnen waarderen is de tijdsregelaar. Hiermee heb je zelf in de hand of het hondenluik open of dicht is: je programmeert een aantal in- en uitgangstijden en klaar. Heel handig als je wilt voorkomen dat je honden ‘s nachts gaan rondzwerven.

Twee andere pluspunten zijn de tochtstrip en de makkelijke montage. Je kunt het hondenluik van SureFlap in iedere deur of muur inbouwen. Bovendien heeft de fabrikant aparte tunnel verlengingen voor dikke muren en een speciale montageadapter voor ramen.

Samenvattend is dit hondenluik met uitgebreide microchip-functionaliteit een echte aanrader. Wel iets duurder – voor €99,95 haal je hem in huis – maar dan heb je ook wat!

Te koop bij:


DogMate 215 - middelgrote hondennlui

Dog Mate Hondenluik medium 215

In het rijtje van beste hondenluiken mag de Dog Mate 215 zeker niet ontbreken. Ideaal voor middelgrote honden met een schouderhoogte tot 46 cm. En met een extra tochtstrip, waardoor er een stuk minder koude lucht binnenkomt dan bij andere modellen.

De flexibele flap van dit hondenluik is een groot pluspunt. Hij waait niet zomaar open bij harde wind, houdt insecten buiten, maar is ook niet zo zwaar dat honden moeite hebben om hem open te duwen. De stevige magneet houdt hem netjes op z’n plek! Wel maakt de flap wat geluid, maar uiteraard is het luik af te sluiten. Zo kun je ongestoord van je nachten genieten.

Bovendien kan de Dog Mate 215 weer en wind goed doorstaan. Zo meldt één van de gebruikers dat haar hondenluik zelfs bleef functioneren na een zware hagelstorm. Is je luik toch na verloop van vele jaren aan vervanging toe? Dan koop je gewoon een losse flap voor de helft van de prijs.

Gebruikers zijn wel minder te spreken over de instructies. De handleiding is niet duidelijk genoeg en er zit geen papieren sjabloon bij. Hierdoor moet je zelf uitvogelen op welke plekken er geboord moet worden. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig een oplossing voor: Youtube.

Kort samengevat is de Dog Mate een duurzaam hondenluik waarvoor je de verwarming niet hoger hoeft te zetten. Bovendien schaf je hem ook nog eens voor een zacht prijsje: vanaf €44,95 bij

https://www.bol.com/nl/p/dogmate-215-hondenluik-wit/9200000025082780/


Voor de best verkochte hondenluiken op Bol.com heb je hier nog wat andere keuzes:

https://www.bol.com/nl/l/hondenluiken/N/12799/