Een kruimeldief is makkelijk om snelle zuigjes te doen

Het gebeurt in ieder huishouden: er wordt wat rommel gemaakt dat moet snel worden opgeruimd.

Voor dat klusje is er de kruimeldief. De naam van het apparaat is een woordspeling en verwijst naar een kleine crimineel. Een meer accurate benaming voor het huishoudelijke hulpmiddel is dan ook kruimelzuiger of handstofzuiger.

Het voordeel van een handige handstofzuiger is dat deze in het algemeen snoerloos is en via de houder in de meeste gevallen constant opgeladen wordt, waardoor het apparaat dus altijd klaar is voor actie. Die houder is ook een vaste plaats voor de kruimeldief, zodat die altijd bij de hand is als het nodig is.

Als u op zoek gaat naar een kruimeldief, wilt u natuurlijk dat hij het klusje snel en goed voor u regelt: zuigkracht is een eerste vereiste. Er zijn echter nog een aantal andere zaken waar u misschien niet meteen bij stilstaat, maar die wel degelijk van groot belang zijn voor het gebruiksgemak.

Hierbij moet u denken aan

 • Gebruikerstijd: Een kruimeldief werkt op een accu en moet een behoorlijke prestatie leveren. Daarom is het van belang om te kijken hoe lang het apparaat kan werken op een volle accu
 • Inhoud van de stofcontainer: Ook hierbij geldt dat u spreekt over een klein en handig apparaatje en niet over een echte stofzuiger. Een grote container mag u niet verwachten, maar natuurlijk wilt u wel weten hoeveel u ongeveer kunt opzuigen met uw kruimelzuiger voordat die geleegd moet worden.
 • Geschikt voor nat of droog: Dit is van groot belang voor het gebruik natuurlijk. Veel kruimeldieven zijn alleen geschikt voor droog materiaal, sommige kunnen ook vocht verwijderen. Natuurlijk is het gebruik dat u denkt te maken dan ook een belangrijk criterium voor de keuze.

Verder zijn er een aantal zaken die relatief subjectief zijn, zoals de mate waarin de kruimeldief handzaam is. Op dat punt kunnen gebruikers van mening verschillen, omdat de een kiest voor een lichtgewicht exemplaar en de ander liever wat een wat zwaarder apparaat heeft. Hetzelfde geldt voor degelijkheid en de noodzaak van hulpstukken. In onze onderstaande keuze hebben deze aspecten allemaal een rol gespeeld, maar is toch vooral de all-over indruk bepalend geweest.

De beste keuze in kruimeldieven voor 2020

Om de keuze voor u wat eenvoudiger te maken, hebben we de drie beste kruimeldieven voor u op een rijtje gezet. Het gaat hierbij om een Philips, een Black & Decker en een AEG, stuk voor stuk topmerken op het gebied van elektronica.


Super Zuigkracht Kruimelzuiger van Philips MiniVac FC6144

Kruimeldief - Philips MiniVac FC6144

 • Zuigkracht: uitstekend
 • Gebruikstijd: 9 minuten
 • Inhoud reservoir: 500 ml
 • Nat en droog: nee

Zijn populariteit dankt deze Philips MiniVac aan zijn zuigkracht. In reviews van gebruikers blijkt duidelijk dat de kruimelzuiger gewoon doet waarvoor deze is bedoeld. Het apparaat zuigt snel en grondig en neemt ook de kleinste deeltjes zorgvuldig op. Naar mededeling van Philips is de uitstekende zuigkracht met name te danken aan de cyclopisch vuilreservoir. De deeltjes blijven ronddraaien zodat de zuiger op geen enkel moment aan kracht inboet. Enthousiaste gebruikers melden dat zelfs je hand wordt ‘opgezogen’ , iets wat normaal gesproken alleen een ‘echte’ stofzuiger doet.

De gebruikstijd is met 9 munten ook zeker goed te noemen en het reservoir is groot genoeg. Een nadeel is wel dat deze Philips geen water of ander vocht kan verdragen.

Te koop bij de volgende webshops:

Dit is het nieuwe model!

 


Nat en Droog Kruimeldief van Black & Decker WDB115WA-QW

BLACK+DECKER WDB115WA-QW – Kruimeldief – Nat & Droog

 • Zuigkracht: goed
 • Gebruikstijd: 7,5 minuten
 • Inhoud reservoir: 370 ml
 • Nat en droog: ja

Er zijn maar weinig kruimeldieven die ook voor vloeistoffen kunnen worden gebruikt en die genade kunnen vinden in de ogen van de gebruikers. Deze Black & Decker is zeker niet perfect, maar scoort wel voldoendes in zowel een droge als natte omgeving. De handstofzuiger is licht van gewicht, makkelijk hanteerbaar en maakt ook maar weinig geluid. Handig zijn ook de makkelijk verwisselbare hulpstukjes, waardoor het eenvoudig is om verschillende zaken snel op te zuigen. Een nadeel is wel dat de spons voor vloeistoffen in de kruimeldief eerst weer droog moet zijn voordat er weer droog kan worden gezogen.

De gebruikstijd is met 7,5 minuut niet optimaal en het reservoir is zeker niet groot. Wie echter een kruimeldief zoekt die zowel in een droge als natte omgeving goed functioneert, doet met deze Black & Decker een goede koop.

Beoordeling [star rating=”4.5″ max=”5″]

Verkrijgbaar bij oa Bol.com voor rond de €39,99

 

 


Kruimelzuiger HX6-27BM van het merk AEG

AEG HX6-27BM - Kruimelzuiger - kruimeldief voor de kleinste zuig klusjes

 • Zuigkracht: goed
 • Gebruikstijd: 27 minuten
 • Inhoud reservoir: 500 ml
 • Nat en droog: nee

Deze AEG staat zijn mannetje als het aankomt op het ruimen van kruimels en andere vuildeeltjes. Dat lukt dankzij de goede zuigkracht en de uitgebreide gebruikstijd. De prijs is echter ook hoger dan de andere modellen die hier zijn besproken en daarom staat de AEG in dit lijstje ook op de derde plaats. Het apparaat is verder erg handzaam en kan daardoor ook goed worden gebruikt in kleinere ruimtes, zoals een auto. Wat degelijkheid betreft zit het ook wel goed, deze AEG kan wel tegen een stootje en u zult er dan ook in het algemeen jaren plezier van hebben.

De HX6-27BM heeft een uittrekbare zuigmond, waardoor het mondstuk niet verwisseld hoeft te worden als u bijvoorbeeld niet alleen de kussens van de bank, maar ook de kieren daartussen wilt uitzuigen. Door de aangebrachte wieltjes kunt u de AEG makkelijk hanteren en is deze veilig voor uw meubels. De gebruikstijd is met 27 minuten zeer efficiënt te noemen en het reservoir is met 500 ml zeker afdoende.

Voor ongeveer €109,- te koop bij Bol.com